Składniki:
- jajka dwa, szala la la la (lub jedno)
- mąka
- olej
- mleko
- proszek do pieczenia
- serek topiony
- pieczarki
- sól i pieprz
Robimy naleśniki. Rozwodzić się nad tym nie ma co za bardzo, bo już było mnóstwo przepisów z wykorzystaniem naleśników (na przykład krokiety).
Istotą tego dania stanowi farsz. Kroimy pieczarki (tak drobno jak na jajecznice) i wrzucamy na patelnie i smażymy z solą i pieprzem. Dorzucamy do tego dwa serki topione i smażymy na jednolitą masę. Następnie nakładamy to do naleśników i zawijamy.
Jak to napisała autorka przepisu "super pasuje to jak się poleje ketchupem bo jest to dość zamulającą potrawa.zjesz dwa i jesteś zapchany...".
A jak wy byście to doprawili?
Zbrudzone naczynia i nie tylko:
- deska
- miska
- patelnia
- dużo różnych widelców i takich tam
- to na czym jemy