Kliknij w kubek
i dowiedz się, jak go wygrać!

comments post
Studenckie gotowanie. Proste, smaczne przepisy! Niekoniecznie z ryżem. Kuchnia studencka w najlepszym wykonaniu.

Konkurs - gotuj z Tomaszem

Autor: misiuziu środa, 10 lutego 2010, 19:09 komentarze: (3)
Nie ma jak dać beznadziejny tytuł posta, który ma przypominać "Gotuj z Pascalem". Ale nic na to nie poradzę, że oddaję on najlepiej całą ideę :)

Pewnie teraz czekacie, aż napiszę szybko o co chodzi. To już piszę. Tylko się chwilę zastanowię...

Dawno, dawno temu, na dalekiej północy, gdzie mieszkałem (czytaj Szczecin) zdarzyło się ... no w sumie nic nadzwyczajnego. Skontaktował się ze mną jeden z twórców tego serwisu z prośbą o jakąś informację na blogu. Więc ją napisałem. Obeszło się to chyba jednak bez większego echa :P Teraz natomiast twórcy serwisu odwalili coś takiego... że jestem dla nich pełen szacunku (bo ludziom częściej takie pomysły powinny się rodzić w głowach).

Założyli oni specjalną stronę (o tutaj), która służy do ... nie mam pojęcia do czego służy (pewnie do tego żeby ją oglądać). I na tejże stronie ogłosili konkurs, który trwa do odwołania, w edycjach dwutygodniowych. Tłumacząc to na język bardziej zrozumiały:

$iOdwołanie=0;
while(!$iOdwołanie)
{
if($minely)dwa_tygodnie)
daj_nagrody(array('czytelnik 1 bloga Studenckie gotowanie',
'czytelnik 2 bloga Studenckie gotowanie',
'misiuziu'));
}

Gdzieś tam jeszcze powinno być możliwość przerwania tej pętli oraz możliwość zmiany osób, które otrzymają nagrody, ale mi się bardziej podoba tak jak jest :)

Teraz w końcu powiem o co chodzi (wcale nie przeciągałem), czyli zasady konkursu:
1. Ja piszę przepis. Taki konkurs to od siebie też coś dołożę. A co!
2. Ty gotujesz potrawę z przepisu.
3. Robisz zdjęcia i/lub potrzebną dokumentację (opis jak to robiłeś, swoimi słowami).
4. Zdjęcia mają być potrawy, a nie nagich piersi (nie dotyczy ładnych kobiet).
5. Wysyłasz mi maila z tym wszystkim (adres plum.ziu@gmail.com), w tytule wpisując "Konkurs - gotuj z Tomaszem".
6. Czytam maile (tak, potrafię czytać), wybieram 2 najlepsze. Będzie to jak zwykle subiektywna ocena bazująca na opisie, inwencji twórczej podczas gotowania, zdjęciach (szczególnie tych nagich piersi).
7. Opisuję to, co do mnie wysłaliście.

A teraz zasady, które obowiązują, żeby dostać nagrody :P (chociaż dla mnie ważniejsze są te powyższe). Żeby nie było, jest to perfidne ctrl+c ctrl+v ze strony organizatorów.
1. Kiedy podajesz przepis kulinarny poproś swoich czytelników o informacje jak im wyszedł, żebyś mogła/mógł później zamieścić notkę podsumowującą osiągnięcia Twoich czytelników,
2. Jeśli chcesz rozdawać swoim czytelnikom drobne upominki (no a po co ja to piszę właśnie? - misiuziu), Dodaj pod przepisem przycisk Listonic’a.
3. Jeśli Twój przepis będzie się cieszył popularnością (trafi do Top 3 w rankingu dwutygodniowym), fundujemy upominki 3 Twoim czytelnikom (Ty wybierasz komu), no i oczywiście Tobie.

I to chyba wszystko na razie. Przepisu nie będzie :P Pojawi się on jutro, punktualnie o godzinie 18. Uwagi, co do zabawy piszcie w komentarzach. Co do upominków również (albo do mnie na maila). Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dodaj komentarz

Kamil Janiszewski pisze:

10 lutego 2010 22:33:00 GMT+1
Wprowadziłem Cię w błąd, nie wiem, czy to mnie tłumaczy, ale na stronie z której zacytowałeś zasady była mała nieścisłość (robocza wersja konkursu).

Zmiana jest mała. W trakcie opracowywania konkursu zastanawialiśmy się, czy rozdać po 4 upominki na blog (autor + 3 czytelników), czy 3 nagrody (1+2), ale fajniejsze. Stanęło na 3 fajniejszych.

Pozdro i sory za to przeoczenie.

milof pisze:

11 lutego 2010 13:24:00 GMT+1
Fajnie stopniujesz napięcie w poście :) Do tego duży plus za "język bardziej zrozumiały" i pozytywne nastawienie.
Masz może jakiś fajny pomysł na kolejne nagrody?

misiuziu pisze:

11 lutego 2010 19:28:00 GMT+1
Moim pomysłem na nagrodę są noże. Duże, ostre i błyszczące. Takie, które mogą służyć latami.
ananas (3) aromat do ciasta (2) bagietka (3) bakalie (1) banany (2) bazylia (1) biała fasola (2) białka (1) bita śmietana (1) boczek (11) boczniak (1) bób (1) brokuły (2) brzoskwinia (1) bulion (1) bułka (5) bułka tarta (13) buraki (1) cebula (46) chili (4) chińszczyzna (1) chleb (13) chleb razowy (1) chrzan (1) ciastko (1) ciasto francuskie (3) ciemna fasola (1) cola (2) cukier (31) cukier puder (5) cukier waniliowy (6) cukierki (1) curry (2) cynamon (5) cytryna (8) czekolada biała (1) czekolada gorzka (7) czekolada mleczna (3) czereśnie (1) czerwona fasola (2) czosnek (35) drożdże (10) dżem (1) fasolka szparagowa (3) gałka muszkatołowa (1) gotowanie na kolanie (4) goździki (2) granulat sojowy (1) groszek (7) gruszka (1) grzanki (1) grzyby (2) grzyby suszone (1) herbata (2) herbatniki (2) imbir (2) jabłko (9) jajko (62) jogurt (1) jogurt grecki (1) jogurt naturalny (2) kabanosy (1) kakao (6) kalafior (1) kapusta (3) kapusta kiszona (3) kapusta pekińska (4) karkówka (1) kasza manna (5) kaszanka (1) keczup (4) kiełbasa (16) kminek (2) kolendra (2) koncentrat pomidorowy (9) konserwa (1) koper (2) korpus z kurczaka (1) kostka rosołowa (24) kotlet schabowy (1) kotlety sojowe (2) krakersy (1) krewetki (1) kukurydza (7) kurki (1) kuskus (1) liście czarnej porzeczki (1) liść laurowy (1) lód (3) lubczyk (1) łopatka (1) łosoś wędzony (1) maggi (1) majeranek (2) majonez (8) mak (1) makaron (27) marchewka (12) margaryna (8) marihuana (1) marmolada (1) masło (36) mąka (44) mięso (2) mięso mielone (8) mięta (1) migdały (1) miód (3) mleczko kokosowe (1) mleko (20) mleko w proszku (1) mozzarella (1) mózg (1) nachos (1) nać pietruszki (1) naleśniki (3) ocet (1) ocet winny (1) ogórek (5) ogórek kiszony (4) olej (75) oliwa (7) oliwki (4) oregano (1) orzechy laskowe (1) orzeszki solone (1) otręby (2) owoce (1) paluszki rybne (1) papryka (16) parówka (5) patenty (9) pieczarki (12) pieprz (9) piersi kurczaka (19) pietruszka (6) piwo (4) płatki migdałowe (2) pomarańcza (3) pomidor (17) pomidory w puszce (1) pomidory w zalewie (2) por (3) predanie (8) proszek do pieczenia (16) przyprawa gyros (2) przyprawa meksykańska (1) rodzynki (2) rozmaryn (2) rum (1) ryba (1) ryż (16) sałata (2) schab (1) seler (1) ser (19) ser feta (4) ser pleśniowy (3) serek homogenizowany (1) serek topiony (1) serek wiejski (1) sezam (1) słodzik (1) słoiki (1) słonina (1) smalec (5) soczewica (1) sok (5) sok pomarańczowy (1) sok pomidorowy (1) sos boloński (1) sos czosnkowy (1) sos pomidorowy (2) sos sałatkowy (1) sos sojowy (1) sos vinaigrette (1) sos z torebki (1) sól (11) spirytus (2) surówka (2) suszone pomidory (1) syrop wiśniowy (1) szalotka (1) szałwia (1) szczypior (2) szpinak (4) szynka (4) śledź (1) śmietana (17) śmietanka (4) śmietanka 30% (3) tabasco (1) trat pomidorowy (2) truskawki (5) tuńczyk (3) twaróg (4) tymianek (2) tzatziki (1) vegetta (1) wafle (2) warzywa (4) warzywko (4) wino (6) wino białe (1) wiórki kokosowe (1) wiśnie (4) włoszczyzna (7) woda (13) wódka (5) zacierka (1) zasmażka (2) ziemniak (19) zioła prowansalskie (2) zioło (1) zrazy sojowe (1) zupa w proszku (1) zupka chińska (2) żeberka (1) żółtko (1)
A niby kto to ma być?