Składniki:
- boczniaki
- bułka tarta
- olej
- mleko
- jajko
- sól i pieprz
W ramach wstępu - boczniaki to grzyby, które można kupić w prawie każdym markecie.
Boczniaki myjemy i suszymy na sitku. W miedzy czasie rozbełtujemy jajko z odrobiną wody lub mleka i szczypta soli,a a bułkę tartą wysypujemy na talerz. Bierzemy grzyba i majtamy go w jajku a potem siup do bułki tak oto powstaje kotlet z boczniaka. Smażymy w dość dużej ilości oleju. Podajemy z ziemniaczkami i surówka. Smakuje bardzo prawie jak schab ale nie całkiem :P no i taniej wychodzi ;]
Krótko i na temat, czyli tak jak Tygryski lubią najbardziej. Od siebie tylko dodam, że grzyby, czy kotlety sojowe nigdy nie będą smakować tak jak prawdziwy kotlet.
Zbrudzone naczynia i nie tylko:
- sitko
- widelec
- patelnia
- talerze trzy