Składniki:
- dwie paczki cukierków
- litr spirytusu
- woda
Zanim zaczniemy - oglądamy ciucholandię online :)
Specjalnie nie podawałem ilości wody - można się trochę pobawić procentowością :). Standardowo powinno wychodzić około 35-45% (tak przynajmniej logicznie mi się wydaję). Wodę gotujemy i do gorącej wrzucamy cukierki. Ważna rzecz - to muszą być dokładnie te cukierki - kuzyn robił "próby" na odpowiednikach z biedronki - nie wyszły najlepiej.
Cukierki będą strzelać - pękać od ciepła. Jak się rozpuszczą to standardowo mieszamy otrzymany roztwór ze spirytusem. Powinno być dość mętne (takie ma być). Następnie chłodzenie i impreza :)
A na koniec pozdrowienia dla Karola, od którego mam przepis :)
Zbrudzone naczynia i nie tylko:
- miska (lub coś) do mieszania roztworu