Oto mój przepis- za pierwszym razem zainspirowany przez kolegę (ksywa Sniber, więc stąd nazwa), teraz króluje na każdym grillu :)
Potrzebne:
- rozpalony grill
- umyte banany- ilość sztuk w zależności od ilości osób konsumujących dajmy na to, że 2 sztuki ;p
- czekolada Wedla najlepiej Gorzka,
- nóż
- folia aluminiowa
Przygotowanie:
1. Banany (nie obieramy!) przekrajamy na pół wzdłuż.
2. Lekko odchylamy skórkę.
3. Kostki czekolady wkładamy między skórkę a bananowy miąższ.
4. Całego banana od spodu (czyli od strony skórki) kładziemy na folię aluminiową.
5. Tak przygotowanego banana kładziemy na ruszcie rozpalonego grilla.
6. Podpatrujemy a gdy czekolada nam się stopi- zdejmujemy i smacznego! :)
Czas przygotowania- na oko, do stopienia czekolady. Ilość kalorii- dużo
Ja jeszcze od siebie dodam, że dzisiaj konczę konkurs (tak wyszło). W związku z tym nie przysyłajcie już przepisów, bo nie zdążę ich opublikować. Dzisiaj na pewno pojawią się jeszcze przynajmniej dwa :)