Składniki:
- kostka rosołowa
- makaron
- koncentrat pomidorowy
- 2 łyżki mąki
Przygotowanie zupy zajmuje około 20 minut. Coś jak podróż promem.
Bierzemy makaron i wrzucamy do garnka. Powinno go być w sam raz na jedną porcje. Zalewamy go wodą i wrzucamy kostkę rosołową. Gotujemy mieszając z rzadka. Jak makaron robi się miękki dolewamy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego i mieszamy.
Oczywiście wcześniej do szklanki nalewamy do połowy wody, dodajemy dwie łyżki mąki i mieszamy. Jak nasza "zupa" jest już z gotującym się koncentratem, wlewamy zawartość szklanki do garnka i mieszamy. Czekamy aż się zagotuje i gotowe.
Jeść prosto z garnka, nie zostawiać na później bo makaron spęcznieje i będzie błeee.
Zbrudzone naczynia i nie tylko:
- łyżka
- szklanka
- garnek