Składniki:
- rozmaryn
- olej
- bazylia
- oregano
- czosnek
- czerwona papryka (lub chili)
- sól
Wielce skomplikowany przepis - znaczy wrzucamy wszystko do jednego garnka i mieszamy razem. Przypraw powinno być dużo, oleju mało. Całość ma przypominać konsystencją błoto - nie przesadźcie tylko z solą, ja ja to zrobiłem :P
Marynatą smarujemy mięso (albo je po prostu w niej obtaczamy). Im dokładniej, tym lepiej. Mięso odstawiamy do przegryzienia - jakaś karkówka to powinna koło doby leżeć, kurczakowi starczą 2-3 godziny. A później na grilla - pycha!
I wiem, że miałem już dzisiaj być w drodze w świat, ale przyczyny niezależne zmusiły mnie do wyjazdu dzisiaj. Znaczy jeszcze nie wyjechałem, bo czekam aż pranie mi wyschnie, ale to za godzinkę powinno się stać :P
Zbrudzone naczynia i nie tylko:
- garnek
- łyżka
- palce