Kliknij w kubek
i dowiedz się, jak go wygrać!

comments post
Studenckie gotowanie. Proste, smaczne przepisy! Niekoniecznie z ryżem. Kuchnia studencka w najlepszym wykonaniu.

Sandwiche z truskawkami

Autor: misiuziu środa, 4 czerwca 2008, 22:43 komentarze: (8)
Miałem robić dzisiaj pierogi z truskawkami, ale wyszedł z tego wielki ch... penis. Już miałem truskawki to stwierdziłem, że trzeba coś z nimi zrobić bo się popsują. Na początku chciałem zrobić standardowy deser, ale stwierdziłem, że nie można jeść w kółko tego samego :P

Składniki:

  • truskawki

  • śmietana albo jogurt naturalny

  • cukier waniliowy

  • pieczywo tostowe



Śmietanę lub jogurt otwieramy i mieszamy łyżeczka razem z cukrem. Łyżeczkę oblizujemy co jakiś czas (tak do połowy zawartości jogurtu lub śmietany).

Truskawki myjemy. Bierzemy kromeczkę chlebka i rozprowadzamy jogurcik po chlebie. Tak trochę więcej niż masełka się kładzie. Truskawki kroimy (w grubsze plasterki) i układamy na tej kromeczce. Postępujemy tak samo do wyczerpania zapasów.

Kanapeczkę wkładamy do opiekacza i robimy tosta.

Smakuję genialnie. Pożywne to jest, smakuje trochę jak ciasto i ogólnie to jestem genialnym kucharzem :P

Zbrudzone naczynia i nie tylko:

  • nóż

  • łyżeczka

  • talerz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dodaj komentarz

Anonimowy pisze:

5 czerwca 2008 12:02:00 CEST
LOL. To oblizywanie śmietany... to znaczy, że też jesteś świetnym kucharzem. :)

Anonimowy pisze:

6 czerwca 2008 17:11:00 CEST
Oblizywanie rzadzi :)
Chyba jutro sobie machne takie tosciki

-- dr_bonzo

Anonimowy pisze:

7 czerwca 2008 14:22:00 CEST
hmmm, pierwszy tost troche slaby :/

no i nie napisales kroku pierwszego przepisu, czyli: umyj toster z sera :P

-- dr_bonzo

Anonimowy pisze:

7 czerwca 2008 22:34:00 CEST
Dość zaskakujący pomysł, najbardziej się boje mycia tostera po takich tostach (bo jak ser zostanie, to można go zeskrobać i zjeść ze smakiem, a po tej śmietanie trzeba będzie zmywać... ;()

misiuziu pisze:

9 czerwca 2008 10:23:00 CEST
Nie napisałem, że trzeba zeskrobać ser z tostera bo współlokatorzy (i ja z resztą też) zeskrobujemy go regularnie i jemy :P

Śmietany nie daję się tyle żeby się wylewała. Tylko troszkę żeby się w chlebek wsiąknęło. I wtedy nie ma kłopotu z myciem.

W razie czego można zrobić te tosty bez śmietany, z samymi truskawkami. Tak może smakować nawet lepiej ;p

Anonimowy pisze:

25 sierpnia 2008 15:58:00 CEST
jestes genialnym kucharzem:P ozeń sie ze mną:P

misiuziu pisze:

26 sierpnia 2008 22:03:00 CEST
Nie mogę się z Tobą ożenić... nie mam do Ciebie żadnego kontaktu ;p

Anonimowy pisze:

23 kwietnia 2009 14:43:00 CEST
Pierwszy raz slysze "Sandwiche z truskawkami" ale ciekawe jak smakuje;p moze kiedys wyprobuje:p
ananas (3) aromat do ciasta (2) bagietka (3) bakalie (1) banany (2) bazylia (1) biała fasola (2) białka (1) bita śmietana (1) boczek (11) boczniak (1) bób (1) brokuły (2) brzoskwinia (1) bulion (1) bułka (5) bułka tarta (13) buraki (1) cebula (46) chili (4) chińszczyzna (1) chleb (13) chleb razowy (1) chrzan (1) ciastko (1) ciasto francuskie (3) ciemna fasola (1) cola (2) cukier (31) cukier puder (5) cukier waniliowy (6) cukierki (1) curry (2) cynamon (5) cytryna (8) czekolada biała (1) czekolada gorzka (7) czekolada mleczna (3) czereśnie (1) czerwona fasola (2) czosnek (35) drożdże (10) dżem (1) fasolka szparagowa (3) gałka muszkatołowa (1) gotowanie na kolanie (4) goździki (2) granulat sojowy (1) groszek (7) gruszka (1) grzanki (1) grzyby (2) grzyby suszone (1) herbata (2) herbatniki (2) imbir (2) jabłko (9) jajko (62) jogurt (1) jogurt grecki (1) jogurt naturalny (2) kabanosy (1) kakao (6) kalafior (1) kapusta (3) kapusta kiszona (3) kapusta pekińska (4) karkówka (1) kasza manna (5) kaszanka (1) keczup (4) kiełbasa (16) kminek (2) kolendra (2) koncentrat pomidorowy (9) konserwa (1) koper (2) korpus z kurczaka (1) kostka rosołowa (24) kotlet schabowy (1) kotlety sojowe (2) krakersy (1) krewetki (1) kukurydza (7) kurki (1) kuskus (1) liście czarnej porzeczki (1) liść laurowy (1) lód (3) lubczyk (1) łopatka (1) łosoś wędzony (1) maggi (1) majeranek (2) majonez (8) mak (1) makaron (27) marchewka (12) margaryna (8) marihuana (1) marmolada (1) masło (36) mąka (44) mięso (2) mięso mielone (8) mięta (1) migdały (1) miód (3) mleczko kokosowe (1) mleko (20) mleko w proszku (1) mozzarella (1) mózg (1) nachos (1) nać pietruszki (1) naleśniki (3) ocet (1) ocet winny (1) ogórek (5) ogórek kiszony (4) olej (75) oliwa (7) oliwki (4) oregano (1) orzechy laskowe (1) orzeszki solone (1) otręby (2) owoce (1) paluszki rybne (1) papryka (16) parówka (5) patenty (9) pieczarki (12) pieprz (9) piersi kurczaka (19) pietruszka (6) piwo (4) płatki migdałowe (2) pomarańcza (3) pomidor (17) pomidory w puszce (1) pomidory w zalewie (2) por (3) predanie (8) proszek do pieczenia (16) przyprawa gyros (2) przyprawa meksykańska (1) rodzynki (2) rozmaryn (2) rum (1) ryba (1) ryż (16) sałata (2) schab (1) seler (1) ser (19) ser feta (4) ser pleśniowy (3) serek homogenizowany (1) serek topiony (1) serek wiejski (1) sezam (1) słodzik (1) słoiki (1) słonina (1) smalec (5) soczewica (1) sok (5) sok pomarańczowy (1) sok pomidorowy (1) sos boloński (1) sos czosnkowy (1) sos pomidorowy (2) sos sałatkowy (1) sos sojowy (1) sos vinaigrette (1) sos z torebki (1) sól (11) spirytus (2) surówka (2) suszone pomidory (1) syrop wiśniowy (1) szalotka (1) szałwia (1) szczypior (2) szpinak (4) szynka (4) śledź (1) śmietana (17) śmietanka (4) śmietanka 30% (3) tabasco (1) trat pomidorowy (2) truskawki (5) tuńczyk (3) twaróg (4) tymianek (2) tzatziki (1) vegetta (1) wafle (2) warzywa (4) warzywko (4) wino (6) wino białe (1) wiórki kokosowe (1) wiśnie (4) włoszczyzna (7) woda (13) wódka (5) zacierka (1) zasmażka (2) ziemniak (19) zioła prowansalskie (2) zioło (1) zrazy sojowe (1) zupa w proszku (1) zupka chińska (2) żeberka (1) żółtko (1)
A niby kto to ma być?