Składniki:
- kiełbasa zwyczajna
- tzatziki, sos z biedronki
- chleb
Kiełbasę kroimy w plasterki (jakiś 1cm grubości) i układamy jedno obok drugiego na talerzu. Nożem nakładamy sporą warstwę sosu. Na desce układamy jakieś 4 kromki chleba, przecinamy je raz wzdłuż i jakieś 5 razy w szczerz.
Stawiamy talerz z kiełbasą na stół a deskę z chlebem obok. Idealne na zagryzkę, łatwe do przyrządzenia po pijaku i tanio wychodzi. I je się palcami :)
Trochę krótki przepis wyszedł, ale to nie moja wina, że to tak łatwo się robi... I tak jeszcze parę spraw technicznych. Dostałem parę przepisów i niedługo je wypróbuje i opiszę. Cały czas czekam na następne (plum.ziu@gmail.com). A jeśli ktoś czuję potrzebę pisania razem z nami to zapraszam :)
Zbrudzone naczynia i nie tylko:
- nóż
- talerz
- deska do krojenia
- palce