Składniki:
- jajek ilość dowolna
- resztki mięsne z lodówki
- pietruszka, szczypior, coś w ten deseń
- olej
- majonez
- kilka pieczarek
Gotujemy jajka na twardo, zalewamy zimną wodą i następnie obieramy. Kroimy je na połówki i bardzo delikatnie wydłubujemy z nich żółtko, które przerzucamy do oddzielnej miski. W międzyczasie kroimy drobno resztki mięsne oraz pieczarki i rzucamy w cholerę na patelnię:) Jeśli nie chcemy mięsa, to zostawmy same pieczarki. Siekamy zieleninę. Oczywiście można zrobić bez, ale wtedy zabraknie wiosennego akcentu, tak bardzo pożądanego przez niektórych. Zieleninę oraz usmażone resztki łączymy z żółtkiem. Dodajemy ilość majonezu nam odpowiadającą i mielimy na papkę. Następnie delikatnie wypełniamy wyżłobione jajka przygotowaną przez nas masą, doprawiamy do smaku i dodajemy ewentualnie majonez na wierzch. Szybko, tanio i smacznie. Na domówkę, jak znalazł.
Zbrudzone naczynia i nie tylko:
- miska
- widelec
- patelnia
- talerz