Składniki:
- Opakowanie białej fasoli w zależności od potrzeb. Myślę, że 500g wystarczy;]
- duży koncentrat pomidorowy
- olej
- kostka rosołowa
- kiełbasa w sporej ilości (preferowana toruńska, aco)
- cebula
- przyprawy
Kroimy cebulę, kiełbasę i smażymy w odpowiedniej ilości oliwy. W momencie zagotowania fasoli, przerzucamy zawartość patelni do garnka i gotujemy. Dorzucamy kostkę rosołową do smaku(czasem można 2) i.... gotujemy dalej. Po około 30min gotowania fasola powinna być na tyle miękka, że będzie nadawała się do spożycia. Zmniejszamy płomień i dodajemy cały koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy do smaku, mieszamy dokładnie i gotujemy pod połowicznym przykryciem(żeby nie eksplodowało) około 20-30min. Powinno być już dobre. Jeśli nie jest, to znaczy, że musieliście coś źle zrobić, albo ja o czymś zapomniałem. Myślę, że raczej to pierwsze:) Smacznego
Zbrudzone naczynia i nie tylko:
- kuchenka
- widelec
- patelnia
- talerz
- garnek
- deska do krojenia