Kliknij w kubek
i dowiedz się, jak go wygrać!

comments post
Studenckie gotowanie. Proste, smaczne przepisy! Niekoniecznie z ryżem. Kuchnia studencka w najlepszym wykonaniu.

Naleśniki z serem topionym

Autor: misiuziu poniedziałek, 5 stycznia 2009, 22:15 komentarze: (8)
Kolejny przepis, który dostałem od czytelniczki. Czytelniczka to Dorota, którą serdecznie pozdrawiam :) Osobiście nie testowałem przepisu, bo nie przepadam za serkiem topionym. Tak swoją drogą, im więcej przepisów dostaję, tym bardziej uświadamiam sobie ilu rzeczy nie lubię :P

Składniki:

  • jajka dwa, szala la la la (lub jedno)

  • mąka

  • olej

  • mleko

  • proszek do pieczenia

  • serek topiony

  • pieczarki

  • sól i pieprz



Robimy naleśniki. Rozwodzić się nad tym nie ma co za bardzo, bo już było mnóstwo przepisów z wykorzystaniem naleśników (na przykład krokiety).

Istotą tego dania stanowi farsz. Kroimy pieczarki (tak drobno jak na jajecznice) i wrzucamy na patelnie i smażymy z solą i pieprzem. Dorzucamy do tego dwa serki topione i smażymy na jednolitą masę. Następnie nakładamy to do naleśników i zawijamy.

Jak to napisała autorka przepisu "super pasuje to jak się poleje ketchupem bo jest to dość zamulającą potrawa.zjesz dwa i jesteś zapchany...".

A jak wy byście to doprawili?

Zbrudzone naczynia i nie tylko:

  • deska

  • miska

  • patelnia

  • dużo różnych widelców i takich tam

  • to na czym jemy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dodaj komentarz

Soniak pisze:

6 stycznia 2009 10:08:00 GMT+1
Proponuję naleśniki ze szpinakiem i śmietankowym serkiem topionym (dziś takie robić chyba będę :D), albo z jakimś serem pleśniowym! do tego sos czosnkowy i bajera :D

misiuziu pisze:

6 stycznia 2009 16:26:00 GMT+1
Sera pleśniowego nie lubię jeszcze bardziej niż topionego :P

Anonimowy pisze:

6 stycznia 2009 19:03:00 GMT+1
Kto daje proszek do pieczenia do nalesnikow ?!

Gabi pisze:

6 stycznia 2009 20:11:00 GMT+1
eee-eee boczniaków tez nie lubisz, czyzbys zył na kostkach rosołowych? :) pozdro!

misiuziu pisze:

6 stycznia 2009 22:33:00 GMT+1
Nie kostkach, tylko na mięsie :P

I ja dodaję proszek do pieczenia do naleśników. Dziadek mnie tak uczył :)

Anonimowy pisze:

19 stycznia 2009 15:01:00 GMT+1
z sosem czosnkowym:
jogurt naturalny,
czosnek granulowany lub żywy (dużo)
pieprz
sól
Mi smakuje :))

misiuziu pisze:

19 stycznia 2009 15:03:00 GMT+1
A mi narobiłeś smaka. Idę smażyć naleśniki :D

Magdalena pisze:

12 maja 2009 16:12:00 GMT+2
Jeśli chodzi o naleśniki z pieczarkami to moje ulubione: pieczarki ścieramy na tarce, dusimy na patelni i dodajemy bardzo dużo pieprzu oraz szczypiorek (jak kto woli natkę pietruszki-ja nie cierpię). Na naleśnik kładziemy plasterek sera żółtego na to masę pieczarkową i składamy w czworo. To mój pierwszy komentarz na Twoim blogu, ale nie pierwsza wizyta- jestem już na 5 roku i niejedna domówka się udała na tych przepisach;)
ananas (3) aromat do ciasta (2) bagietka (3) bakalie (1) banany (2) bazylia (1) biała fasola (2) białka (1) bita śmietana (1) boczek (11) boczniak (1) bób (1) brokuły (2) brzoskwinia (1) bulion (1) bułka (5) bułka tarta (13) buraki (1) cebula (46) chili (4) chińszczyzna (1) chleb (13) chleb razowy (1) chrzan (1) ciastko (1) ciasto francuskie (3) ciemna fasola (1) cola (2) cukier (31) cukier puder (5) cukier waniliowy (6) cukierki (1) curry (2) cynamon (5) cytryna (8) czekolada biała (1) czekolada gorzka (7) czekolada mleczna (3) czereśnie (1) czerwona fasola (2) czosnek (35) drożdże (10) dżem (1) fasolka szparagowa (3) gałka muszkatołowa (1) gotowanie na kolanie (4) goździki (2) granulat sojowy (1) groszek (7) gruszka (1) grzanki (1) grzyby (2) grzyby suszone (1) herbata (2) herbatniki (2) imbir (2) jabłko (9) jajko (62) jogurt (1) jogurt grecki (1) jogurt naturalny (2) kabanosy (1) kakao (6) kalafior (1) kapusta (3) kapusta kiszona (3) kapusta pekińska (4) karkówka (1) kasza manna (5) kaszanka (1) keczup (4) kiełbasa (16) kminek (2) kolendra (2) koncentrat pomidorowy (9) konserwa (1) koper (2) korpus z kurczaka (1) kostka rosołowa (24) kotlet schabowy (1) kotlety sojowe (2) krakersy (1) krewetki (1) kukurydza (7) kurki (1) kuskus (1) liście czarnej porzeczki (1) liść laurowy (1) lód (3) lubczyk (1) łopatka (1) łosoś wędzony (1) maggi (1) majeranek (2) majonez (8) mak (1) makaron (27) marchewka (12) margaryna (8) marihuana (1) marmolada (1) masło (36) mąka (44) mięso (2) mięso mielone (8) mięta (1) migdały (1) miód (3) mleczko kokosowe (1) mleko (20) mleko w proszku (1) mozzarella (1) mózg (1) nachos (1) nać pietruszki (1) naleśniki (3) ocet (1) ocet winny (1) ogórek (5) ogórek kiszony (4) olej (75) oliwa (7) oliwki (4) oregano (1) orzechy laskowe (1) orzeszki solone (1) otręby (2) owoce (1) paluszki rybne (1) papryka (16) parówka (5) patenty (9) pieczarki (12) pieprz (9) piersi kurczaka (19) pietruszka (6) piwo (4) płatki migdałowe (2) pomarańcza (3) pomidor (17) pomidory w puszce (1) pomidory w zalewie (2) por (3) predanie (8) proszek do pieczenia (16) przyprawa gyros (2) przyprawa meksykańska (1) rodzynki (2) rozmaryn (2) rum (1) ryba (1) ryż (16) sałata (2) schab (1) seler (1) ser (19) ser feta (4) ser pleśniowy (3) serek homogenizowany (1) serek topiony (1) serek wiejski (1) sezam (1) słodzik (1) słoiki (1) słonina (1) smalec (5) soczewica (1) sok (5) sok pomarańczowy (1) sok pomidorowy (1) sos boloński (1) sos czosnkowy (1) sos pomidorowy (2) sos sałatkowy (1) sos sojowy (1) sos vinaigrette (1) sos z torebki (1) sól (11) spirytus (2) surówka (2) suszone pomidory (1) syrop wiśniowy (1) szalotka (1) szałwia (1) szczypior (2) szpinak (4) szynka (4) śledź (1) śmietana (17) śmietanka (4) śmietanka 30% (3) tabasco (1) trat pomidorowy (2) truskawki (5) tuńczyk (3) twaróg (4) tymianek (2) tzatziki (1) vegetta (1) wafle (2) warzywa (4) warzywko (4) wino (6) wino białe (1) wiórki kokosowe (1) wiśnie (4) włoszczyzna (7) woda (13) wódka (5) zacierka (1) zasmażka (2) ziemniak (19) zioła prowansalskie (2) zioło (1) zrazy sojowe (1) zupa w proszku (1) zupka chińska (2) żeberka (1) żółtko (1)
A niby kto to ma być?