Składniki:
- pieczywo (czyt. chleb)
- masło lub margaryna
- ogórki małosolne (kiszone)
- miód
Chleb kroimy w kromki (pod warunkiem, że wcześniej nie był pokrojony). Smarujemy masełkiem. Ogórki kroimy w plasterki i układamy na chlebku.
Najlepsze są do tego ogórki małosolne, to znaczy ogórki kiszone, które nie zdążyły się jeszcze "przegryźć" do końca (kiszone też mogą być).
Całość polewamy miodem (musi być płynny) i gotowe do jedzenia. Smakuje to dziwnie, ale jest całkiem smaczne. Nie polecam jeść więcej niż dwie kanapki na raz, bo żołądek może nie wytrzymać. To teraz jeszcze jakiś dobry film i wieczór mamy zaplanowany.
Pewnie pomyślicie, że to okropne. Pewnie macie racje, świński mózg smakuje znacznie lepiej (wiem bo jadłem).
Zbrudzone naczynia i nie tylko:
- nóż
- talerz